Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Rektör Karabulut Başta akademisyenler olmak üzere herkes üretmek zorunda

Rektör Karabulut Başta akademisyenler olmak üzere herkes üretmek zorunda
23.05.2019
137
A+
A-

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Son günlerde Amerika ve Çin arasında cep telefonu markalarının rekabeti ekonomik savaşa dönüşmüş durumda.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Son günlerde Amerika ve Çin arasında cep telefonu markalarının rekabeti ekonomik savaşa dönüşmüş durumda. Dünya;  ülkelerin kendi markaları için ekonomik savaş başlatabildiği bir noktaya geldi.  Dünyanın geldiği bu noktada başta akademisyenler olmak üzere herkes üretmek zorunda.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi bunun farkındadır” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 1. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Battalgazi  Tarım Kampüsünde iftar programı düzenlendi.

İftara;  Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın,  Doğanşehir Belediye başkanı Vahap Küçük, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk,  AK Parti İl Başkanı İhsan koca, CHP İl Başkanı Enver Kiraz,  MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Bakan Vekili Celal Abbas Karaduman, TSO Meclis Başkan Vekili Hakan Er, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan,  Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Türk Ocakları Şube Başkanı Nadir Günata, Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül,  Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri yardımlaşma vakfı Başkanı Sıddık Selçuk,  Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Muharrem Kıbrıs, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara,  Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Molon, Himyaçder Başkanı Ece Budan, MASTÖB Şube Başkanı Murat Cengiz, MÜSİAD, Beyazay ve KADEM yöneticileri ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluş ve STK temsilcisi, akademisyenler, idare personel ve öğrenciler ile çok sayıda medya mensubu katıldılar.

Kur’an-Kerim Tilaveti ile başlayan program ilahiler ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversitenin kuruluşunun 1. yıldönümü anısına iftar programına katılan tüm konuk ve davetlilere üniversitede yetiştirilen saksı içerisinde yaklaşık 400 adet fezleğen hediye edildi.

-“ Toplumumuzun değerleri ile değer bulan bir üniversiteyiz.”

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Bir bütünün parçası olan akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi bir araya getirirken, şehrimizin kurumları ve yerel dinamikleri ile de bir arada bulunmak istedik. Bilimsel ve akademisyen bir kurumuz, ancak ait olduğumuz bir toplum, yaşadığımız bir kültür, taşıdığımız değerlerimiz var.  Toplumdan ve toplumumuzu ayakta tutan kültürümüzden, değerlerimizden asla ve asla ayrılamayız. Toplumla iç içe olan bir üniversite vizyonu ile hareket ediyoruz. Toplumumuzun değerleri ile değer bulan bir üniversiteyiz.” dedi.

-“ Malatya’yı kucaklayan bir şehir üniversitesiyiz”

Rektör Prof. Dr. Karabulut şöyle devam etti; “Kuruluşumuzun 1. yılındayız.  Çok kısa sürede önemli adımlar attık. Yakında yine gelecekte yapacağımız projelerimizi bütün Malatya kamuoyu ile paylaşacağız. Şuanda bulunduğumuz mekan üniversitemizin tarım kampüsü.   Burada tarım yapılacak, yeni binalar yerine daha çok  kayısı bahçelerimiz, ziraat Fakültelerimizin bölümlerine ait üretim ve uygulama seralarımız olacak.  Burada üreteceğimiz ürünleri de şehir merkezinde Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile satış noktasında  halkımızın istifadesine sunacağız.  İkinci kampüsümüz Beylerderesi’nde olacak. Orada da teknik alt yapımızı oluşturmaya başladık.   kampüsümüz ve 8 ilçe meslek yüksekokulumuz ile, 5 fakültemiz ile, bundan sonra kurulacak olan fakültelerimiz ile, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezimiz ile Malatya’yı kucaklayan bir şehir üniversitesiyiz.”

-“Dünya;  ülkelerin kendi markaları için ekonomik savaş noktasına geldi”

Türkiye’nin uluslar arası markalara sahip olabilmesi için üniversite olarak gereken çalışmaların içinde olacaklarını belirten rektör Prof. Dr. Karabulut şöyle devam etti, “Bilimin üretime ve istihdama dönüşmesi gerektiğine inanan bir üniversiteyiz. Son günlerde Amerika ve Çin arasında cep telefonu markalarının rekabeti ekonomik savaşa dönüşmüş durumda. Dünya;  ülkelerin kendi markaları için ekonomik savaş başlatabildiği bir noktaya geldi.  Dünyanın geldiği bu noktada başta akademisyenler olmak üzere herkes üretmek zorunda.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi bunun farkındadır.  Bu nedenle; Laboratuarda da olacağız, tarlada da olacağız, üretim tezgahlarında da olacağız. Ülkemizi için markalar oluşturacağız, ülkemizin marka savaşlarında ve ekonomik saldırılarda dimdik ayakta kalmasına katkı sunacağız.”

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştiren ve halen desteklerini sürdüren cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve üniversitemizin kuruluşunda emeğe geçen  herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemize her zaman destek çıkan Büyükşehir belediyemize, Battalgazi belediyemize,Yeşilyurt  Belediyemize, şehrimizin kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.  Yine;  her zaman şehrinin üniversitesine sahip çıkan Malatya medyasına çok teşekkür ediyorum. Olumsuzluk karşısında yılmadan sorunlara çözüm odaklı yaklaşan ekibime, akademisyenlerimize, idari personelimize ve her biri benim için çok kıymetli olan öğrencilerime teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kaydetti. 

-“ Malatya’nın özlediği bir tablonun katılımıyla bir iftar sofrasında bir arada olduk”

Etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Battalgazi tarım kampüsünün 2004 yılında Battalgazi Belediye Başkanı olarak göreve geldikten sonra Tacan Kışlası’nın devredilmesiyle oluştuğunu hatırlatarak, “1200 yıllarında burada iki üniversite varken,  niçin Malatya’da ikinci üniversite olmasın diye o dönemde bu girişimlerinde bulunduk. İkinci üniversitemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifi ve Malatya’ya geldiğinde meydanda müjdesiyle birlikte tüm Malatya halkına müjdelemiş oldu. Ondan sonraki bu süreç gelişti ve Malatya Turgut Özal üniversitesi olarak Malatya’mızın ikinci üniversitesi faaliyetine başladı. Çok değerli Rektörümüzde bu Üniversitemize Rektör olarak atandı. Kendileri çok heyecanlı, buraya bir şeyler katma noktasında,  bir şeyler üretme noktasında, üniversitenin yeterlilik anlamında belirli aşamalara gelmesi noktasında,  büyük çaba ve gayret gösteriyor. Hakikaten  bugün güzide ve mümtaz bir mekan  içerisinde güzel bir iftar sofrasında Malatya’daki değerli insanlarımızla ve Sivil Toplum Örgütleriyle ve Malatya’nın özlediği bir tablonun katılımıyla bir iftar sofrasında bir arada  olduk. Bu tür tablonun bu tür resimlerin sık sık verilmesi noktasında ve bütünleşme ve Malatya’nın homojen ve sosyal entegrasyonu noktasında ve Malatya’mı mazisine laik, istikbaline hazırlama noktasında gerek şehri eminler olarak bizler, sivil toplum örgütleri, siyası partilerimiz, devlet bürokrasilerin de çalışan değerli il müdürlerimiz ve temsilcilerimiz el ele vererek Malatya’mızı mazisine laik istikbale hazırlayacağız, diyorum.” ifadelerini kaydetti.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.