Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Sağlık Bakanlığı 27 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak! Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!

Sağlık Bakanlığı 27 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak! Kontenjan Dağılımı Belli Oldu!
06.12.2022
193
A+
A-

 Resmi Gazete’de yer alan karara göre 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2023 yılında uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak belirlendi.

1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere 23 bin 585 uzman tabip, 3 bin 224 tabip, 146 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş tabibi, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli tabiplerin tamamı yataklı tedavi merkezlerinde görev yapacak.

Hangi Kontenjanlarda Sağlık Personeli Alınacak?

Acil Sağlık Hizmetleri,

Halk Sağlığı Laboratuvarları,
İlçe Sağlık Müdürlüğü / Toplum Sağlığı Merkezi,
Sağlık Evi,
Yataklı Tedavi,


birimlerinde aşağıdaki kadrolarda personel alınacak.

1 Diş Tabibi,
1 Diyetisyen,
147 Ebe,
3 Hemşire,
1 Psikolog,
38 Sağlık Memuru,
1 Sağlık Teknikeri,
7114 Tabip,
19694 Uzman Tabip,
olmak üzere toplamda 27 bin Sağlık Personeli alımı gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete Atama Kararı Nedir?

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2022 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar resmi gazetede 29 Temmuz 2022 tarihinde yayımlandı.

Söz konusu karar ise,

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2022 Yılı sonuna kadar uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde yeniden belirlenmesine 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı kanunun 1 inci ve 3 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımları için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Atamalar Kura ile yapılacağı tahmin edilmektedir. Buna göre Sağlık Bakanlığı ataması için genel olarak ” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak” şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanlığı atamaları için tarih verildi. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı sonuna kadar atamaları gerçekleştireceğini bildirdi. Buna göre ilanın önümüzdeki aylarda yayımlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.