Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

SAYIN VALİMİZİN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJLARI

SAYIN VALİMİZİN 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJLARI
17.03.2019
158
A+
A-

 

18 Mart 1915’te şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü gurur yılını kutlamanın ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi andığımız Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve manevi huzurunu yaşamaktayız.
Çanakkale Zaferi küllerinden adeta yeniden doğan bir milletin varoluş mücadelesi, muazzam bir iman ve diriliş destanıdır. Bu eşsiz destan, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti yaşasın diye en küçük bir tereddüt göstermeden ölüme yürüyen yiğitlerin kanlarıyla yazılmıştır. Çanakkale’de Mehmetçiğimizin ölüme meydan okuyan bu inanç, bizleri en güç zamanlarda ayakta tutan, her türlü güçlük ve ümitsizlik karşısında sarsılmaz bir iradeye sahip kılan manevi rehber olmuştur.
Çanakkale ruhu göstermiştir ki; dünya üzerinde aziz milletimizin var olma iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Ve yine Çanakkale Zaferi göstermiştir ki; Cenab-ı Hak’ka olan imanımız ve yedi düvele karşı ortaya koyduğumuz sarsılmaz irademiz vatan sevgimizin ve millet olma bilincimizin en büyük dayanağıdır.
104 yıl önce yurdumuzu işgale yeltenenlere karşı inançla, cesaretle, mertçe ve yiğitçe mücadele eden kahraman Milletimiz, kutsal vatan topraklarının yılmaz bekçisi olduğunu Çanakkale Boğazı’nın mavi sularına, Gelibolu’nun toprağına kanlarıyla ilahi bir mühür gibi nakşetmiştir.
Türkiye’nin üzerinde art niyetleri olanlar bilmelidir ki; Şehitlerimizin “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini topraklarına siper ettiği cennet vatanımızı, son neferimiz, son damla kanımız ve son nefesimiz tükenene kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edeceğiz.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması, şerefimiz olan bayrağımızın yurdumuzun semalarında özgürce dalgalanması, ezanların minarelerden her daim yankılanması için omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde mukaddesatımıza sahip çıkma azmindeyiz. Çanakkale’de ceddimizin ortaya koyduğu kahramanlık ve fedakârlık ruhu, terörle amansız mücadelemizde ve ihanet şebekelerine karşı duruşumuzda ilham kaynağımız olmaya devam edecektir.
Bu gün vesilesiyle, aziz milletimize Çanakkale Ruhunu armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve milli irade uğrunda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyor, muhterem halkımıza sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum.
Aydın BARUŞ
Malatya Valisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.