Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Şerif Aykız, Kar Yağışı Felaket, Esaret , Çile  Değil Bolluktur , Berekettir ve Hayattır

Şerif Aykız, Kar Yağışı Felaket, Esaret , Çile  Değil Bolluktur , Berekettir ve Hayattır
29.11.2022
105
A+
A-

İş İnsanı Şerif Aykız , Havaların soğuması ve Allah’ın Bereketi Kar Yağışının başlaması ile özellikle Televizyonların Ana haber bültenlerinde gazete , radyo ve internet haber sitelerinde Kar Yağışını “Beyaz Felaket” “Kara Kış”, “Kar Esareti”, “Kar Çilesi” gibi başlıklara verilmesine ve duyurulmasına tepki gösterdi.

Kar yağışının Allah’ın bir mucizesi olduğuna vurgu yapan İş İnsanı Şerif Aykız, Kar yağmasaydı yeryüzünde birçok olumsuzluklar olur, yeraltı suları ve barajlar kururdu, halkımız hastalıklardan kırılırdı.

Aykız, Önce bir yanlışı giderelim: Kar yağışı felaket değil berekettir, zahmet değil rahmettir. Lütfen gelin bu beyaz bereketi verene şükredelim ve “Beyaz Afet ve Kar Felaketi” gibi ifadeleri kullanmayalım. Kar yağışı nimetiyle birlikte yaşananlar için afet, felaket gibi olumsuz tanımlamalar yapmak haksızlık olur. Kar, felaket değil berekettir. Karın adı Anadolu’da. “Felaket” diye anılmaz, köyde ve kentte beyaz berekettir, nimettir. Bu bereketin felakete dönmesi biz insanların elinde, bu tür hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara önceden hazırlıklı olmak ve alt yapımızı güçlendirmek, var olanın kıymetini bilmek, tasarruflu kullanmak ve sürdürülebilir kılmak bizim elimizdedir. Yeter ki farkında olalım yeter ki hazırlıklı olalım.

Beyaz Berekettir” karın adı Anadolu’da hiçbir belde, köyde ve kentte “Felaket” diye anılmaz.
“Rahmet yağmalı ki, karnımız da ambarımız da şenlensin” denilir.Böyle denilse de insanın ve kâinatın geçimini ve dengesini sağlayan hayvanlar ve bitkiler âlemi zikredilir.

Bağ, bahçe, meyveli, meyvesiz ağaçlar ayrıca dile gelir. Ellerde uzun sırıklarla, bağların bahçelerin yolu tutulur ve “Kışın kar çırpmayan, yazın yemiş çırpamaz” denilir.

Anadolu’da “Beyaz Bereket” olan kar, şehirlerde yaşayanlar tarafından “Beyaz Felaket” olarak adlandırılmamalıdır.Bereket kavramından ve karnını doyurduğu Anadolu’dan habersiz yaşayan ve görevi kamuoyunu haberdar etmek olan malum güruh, ısrarla “felaket” demektedir.

Barajlarımız doluyor. Akarsularımız çoğalıyor, ormanlarımız, bağlarımız, bahçelerimiz, tarlalarımız, yeşil alanlarımız insana hizmet için besleniyor.

Şerif Aykız, Özellikle bazı bilinçsiz basın ve medya temsilcileri Felaket tellallığı yapıyorlar. Eskiden kışın insanlar yağmur duasına çıkarlardı, kar beklerlerdi. Yüce Allah yıllardır görünmeyen kar gönderiyor, buna bile felaket diyecek kadar nimete isyan ediyoruz, nankörlük ediyoruz. Bugün yağmur ve kar yağmasaydı kara kara düşünecek, yazın ne yapacağız diye endişe yaşayacaktık. Yağmur duasına mı çıkalım diye konuşacaktık. Allah bizi cezalandırıyor mu diyecektik. Felaket habercileri bu saygısızlıktan, Allah’a nankörlük ettirecek yorumlardan vazgeçmeliler. Yağmurun ve karın hesabını siz mi Allah mı yapıyor. Önemli olan bu gibi hallerde fazla karı nasıl değerlendireceğiz diye konuşup, bu nimeti nasıl fırsata dönüştürebiliriz diye düşünmektir.

Şerif Aykız Özellikle Diyanet İşlerinin ve Konunun muhataplarının Kar Yağışını “Beyaz Felaket” “Kara Kış”, “Kar Esareti”, “Kar Çilesi” gibi başlıklı haberlerle verilmesine ve duyurulmasına neden bir tepki göstermiyor ve açıklama yapmıyor diye merak ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.