Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Tapu Sistemi Sil Baştan Değişiyor! Tarih Belli Oldu!

Tapu Sistemi Sil Baştan Değişiyor! Tarih Belli Oldu!
30.11.2023
67
A+
A-

Bakanlık harekete geçti! Ev arsa ve iş yeri olanlar dikkat! Tapuda sistem sil baştan değişiyor.

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Ev, iş yeri veya arsası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Tapuda sistem değişiyor. İşte ayrıntılar..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tapu süreçlerini dönüştürecek yeni düzenlemelerde ilk adımı attı.

Planlanan “Türkiye Tapu” uygulaması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek ve ülke genelinde önemli bir değişim sağlayacak.

2024 yılının sonunda aktif hale getirilmesi planlanan “Türkiye Tapu” uygulaması, önemli bir özellik sunuyor.

Tapu işlemlerini kişi ve mekan bağımsızlığıyla çözme olanağı. WebTapu adlı bu uygulama sayesinde, fiziksel ortama ihtiyaç duymadan, internet üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerini daha kullanışlı hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüttü.

WebTapu uygulaması e-Devlet üzerinden evrak işlemlerini basitleştirerek, günlük işlem hacminde ciddi bir artışa yol açtı.

Çamlıça 10,09,2022

“Türkiye Tapu” uygulamasının başlamasıyla birlikte, tapu işlemleri daha pratik ve kısa sürede tamamlanabilecek.

Ayrıca, 1 Temmuz’dan itibaren tapu satış işlemleri noterler aracılığıyla yapılabilir hale gelecek. Bu adımların, Türkiye’nin ve Bakanlık hizmetlerinin dijitalleşme sürecinde önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

Yapılan düzenlemeler, vatandaşlara gayrimenkul sahibi olma sürecinde daha erişilebilir, hızlı ve güvenli bir deneyim sunacak. Kaynak – www.gunboyugazetesi.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.