Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

TECDE PARKINA HARCANACAK 161 MİLYON TL KAYISISI YANAN ÇİFTÇİYE VERİLSE DAHA İYİ OLURDU ! PARKIN ZAMANI ŞİMDİ DEĞİL !

TECDE PARKINA HARCANACAK 161 MİLYON TL KAYISISI YANAN ÇİFTÇİYE VERİLSE DAHA İYİ OLURDU ! PARKIN ZAMANI ŞİMDİ DEĞİL !
22.04.2022
192
A+
A-

 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Tecde’de yapılması planlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından temel atma töreni gerçekleştirilecek olan Tecde Parkı için son ekonomik göstergeleri ve hayat pahalılığını sebep göstererek bu parkın zamanı şimdi olmamalı dedi. Yıldırım açıklamalarında şunları kaydetti;

 

HİZMETLERE KARŞI DEĞİLİZ !

 

“Bizler Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüşçüler olarak halkımızın menfaatine, şehrimizin güzelleşmesine ve her türlü hayırlı hizmete asla karşı olmadık. Aksine bizler Halka hizmet Hakka hizmet düsturunu Cennet mekan liderimiz Necmettin Erbakan’dan almış ve bu minvalde geçmişte bir çok başarılara ve yatırımlara imza atmış bir partiyiz. Bu sebeple bizler asla günümüz muhalefetinin çamur at izi kalsın anlayışına girmedik ve yaptığımız açıklamalar her daim kardeş muhalefeti, halkımızı ve şehrimizi daha iyiye nasıl götürürüz anlayışıyla olmuştur.

 

161 MİLYON TL KAYISISI YANAN ÇİFTÇİYE VERİLSE DAHA İYİ OLURDU !

 

Bugün bizler Tecde’de yapılması planlanan, hakikaten Malatya’ya prestij katacak ve halkımız için sosyal aktiviler için yararlı olacak bu parkı elbette destekliyoruz ancak zamanı değil diyoruz. Zira yaklaşık 1 yıldır ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, alım gücünün düşmesi, enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmaların yaşandığı bu günlerde öncelikli yapılması gereken durumlar varken idarecilerimizin park, bahçe vb. öncelikli olmayan durumlarla iştigal etmesi kabul edilemez bir durumdur. 161 Milyon TL’ye ihale edilen bu parkın elbette Malatya’ya prestij katacağından eminiz ancak bu parkın bu sene çoğunluğu yanan Kayısı’dan ve çiftçimizden daha önemli olmadığını ifade ediyoruz. Bu para ile Kayısısı zarar gören çiftçiye yardım yapılabilirdi. Zira Malatya Dünyada Kayısı ile prestij yapmış bir şehirdir. Bunca yüklü miktarda paranın sayın bakanımız da buradayken çiftçilerimize verilmesi emin olun sizlerin arkasından yıllarca hayırla yâd edecekti. Sadece kayısı çiftçisine değil buğdayına gübre atamayan, bahçesine gübre atamayan çiftçilere destek olarak dağıtılabilirdi. Belediyemizin ileriki planlamaları nedir bilemiyoruz ancak kendilerine tavsiyemiz zamanın şartlarını göz önünde bulundurarak projeleri şekillendirmeleridir yoksa bu ekonomik dar boğazda böylesine zamanı olmayan bir projeye imza atmak olsa olsa yönetim zafiyetinden kaynaklanır. Bizler Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu park için ihale edilen miktarın bu parktan daha önemli alanlarda harcanması gerekliliğini savunuyor; yetkilileri daha hassas davranmaya davet ediyoruz.

 

Ayrıca tüm yatırımların şehir merkezli oluşturulması ve kırsalda tonla bekleyen sorunlar dururken, tarım ağırlıklı kent olan Malatya ilinde enerji pahallığından dolayı çiftçilerimizin büyük bir kısmı icralık olduğu halde bu tip yatırımların şimdilik doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu yıl itibariyle borçlanmış çiftçilerimizden bir de faiziyle tahsilat yapılacak. Park, millet bahçesi, yık-yenile projelerine dayanan şehrin imtiyazından uzakta, göremediğimiz veya görmek istemediğimiz sorunlara parmak basmayı neden eklemiyoruz. Her zaman söylemek istediğimiz gibi insanlarımıza, toplumumuza eşit yaklaşmayı da görev bilmeliyiz. Şehir merkezinde park yapıyorsak kırsaldaki vatandaşın istek veya sorunlarını tespit ederek ona göre yeni farklı formüller üretebilmeliyiz. Bu ifadelerimiz muhalefet değil, sadece olması gerekenler. Kamuoyunun taktirlerine arz ederiz.

 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.