DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Tekstilkent Projesi, Akçadağ’da 400 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Tekstilkent Projesi, Akçadağ’da 400 Kişiye İstihdam Sağlayacak
15.02.2022
166
A+
A-

AK Partili Çalık: Tekstilkent Projesi, Akçadağ’da 400 kişiye istihdam sağlayacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde inşaatının yapımı devam eden Tekstilkent Projesinin 400 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkan yardımcısı İsmail Hakkı Pekel ve AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş ile birlikte Akçadağ AK Parti ilçe binasında teşkilat toplantısı gerçekleştirdi. Çalık burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 20 yıldır Türkiye’ye, Malatya’ya, Akçadağ’a ve millete eser ve hizmet kazandırmak, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “20 yıllık AK Parti iktidarımızda eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sosyal yardımlardan toplu konuta her alanda Malatya’mıza yapılan yatırım tutarı tam 35 milyar lirayı geçti” dedi.

Akçadağ’a yatırımların devam ettiğini anlatan Çalık, şöyle devam etti: “Akçadağ’ımızda Akmercan Ortaokulunun yapımı tamamlandı. Güzyurdu Mahallemize 4 derslikli İlkokul yapacağız. Proje tutarı 2 milyon 800 bin lira. Proje ihalesi yapıldı ve projesi bitti. Önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılacak. Akçadağ Şehit Alper Güde Lisesinin deprem sonrası testi yapıldı ve yıkım kararı çıktı. Yıkıp yeniden modern bir okul kazandırılacak. Akçadağ İlçemizde 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + Toplum Sağlığı Merkezi +112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu yaptık. Akçadağ’lı gençlerimize sözümüz vardı ve Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahamızın da yapımı tamamlandı. Akçadağ’ımıza Gençlik Merkezi de yapacağız. Şuanda ihale aşamasında.”

TEKSİLKENT İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Teksilkent projesinin Akçadağ ilçesinde hayata geçirileceğini kaydeden Öznur Çalık, “Akçadağ ilçemizde Tekstilkent Projesi’ni hayata geçiriyoruz ve 3 bin 764 metrekare alandaki projemizle 400 gencimize istihdam sağlanmış olacak. İnşaatının yapımı devam ediyor ve 3 milyon TL Bakanlıklarımız tarafından destek verildi” dedi.

DSİ YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

İlçede Devlet Su işlerinin de yatırımlarına devam ettiğini belirten Çalık, “Akçadağ Taşevler Barajı Sulamasıyla 8 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. 2022 yılı sulama sezonu öncesinde tahliye boru döşeme işlemleri ve sanat yapıları yapılarak sulama sezonuna yetiştirilecektir. Akçadağ ilçemizde 117 bin dekar araziyi sulayan Sultansuyu Barajının rehabilitasyonu ihalesi yapıldı ve çalışmalara bu yıl başlanacak. Akçadağ’ımızda 71 bin dekar araziyi sulayan Suçatı Sulamasının rehabilitasyonu ve koruyucu tedbir çalışmasına bu yıl başlanacak. Proje tutarı 3 milyon TL olup ihalesi 24 Kasım 2021 tarihinde yapılmıştır. Yapılması planlanan Melet Göleti ile işletmede olan Suçatı ve Sultansuyu sulamalarına su takviyesi yapılarak Akçadağ ilçesinde 11 bin 710 dekar tarım arazisinin cazibe ile sulanması planlanmıştır. DSİ tarafından Planlama ve Mühendislik Hizmetleri İkmali işi ihalesi 16 Şubat’ta yapılacak” dedi. Çalık, Fırat Elektrik’in (FEDAŞ) Akçadağ’a 2022 yılı içerisinde 20 milyon lira yatırımda bulunacağını kaydetti. Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte 400 kişiye iş imkanı sağlayacak Tekstilkent inşaatını, yapımı tamamlanan Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahasını ve Akçadağ Aile Sağlığı Merkezini yerinde inceledi. Çalık, Akçadağ Esnaf Odası Başkanlığına yeniden seçilen Fatih Şahin’i ziyaret ederek, esnaflarla toplantı gerçekleştirdi. Çalık daha sonra MHP Akçadağ ilçe Başkanı Kenan Güde’yi ziyaret etti ve ilçedeki esnafları da gezdi.

Milletvekili Çalık, Akçadağ Kaymakamlığını da ziyaret ederek, kaymakam Ümit Fırat Böçkün ile bir süre görüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.