‘Terörsüz Türkiye’ Komisyonuna Malatya’dan Abdurrahman Babacan Girdi

MALATYA MİLLETVEKİLİ BABACAN, 21 KİŞİLİK ‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE KOMİSYONU’NA SEÇİLDİ
Terörsüz Türkiye yolunda yeni bir döneme geçilirken, AK Parti’nin komisyonda görev alacak 21 kişilik listesinde Malatya’dan da Milletvekili Abdurrahman Babacan yer aldı.
Terörsüz Türkiye yolunda yeni bir döneme geçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bünyesinde kurulan komisyonun üyeleri ise belli oldu.
Malatya’dan Vekil Babacan Girdi
Terörsüz Türkiye hedefiyle kurulan komisyonda AK Parti’nin komisyonda görev alacak 21 kişilik listesinde Malatya’dan da bir isim yer aldı. 2023 seçimlerinde Malatya’dan Milletvekili olarak seçilen ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nda da yer alan Abdurrahman Babacan, 21 kişilik listede yer aldı.
“Terörsüz Türkiye komisyonunda, 21 isimle en fazla sandalyeye sahip parti olan AK Parti’de Grup Başkanvekili Abdullah Güler, belirledikleri isimleri açıkladı.
AK Parti “Terörsüz Türkiye komisyonunda, Marmara Bölgemizden 4, Karadeniz bölgesinden 2, İç Anadolu bölgesinden 3, Güneydoğu Anadolu bölgesinden 4, Ege bölgesinden 1, Doğu Anadolu’dan 3 ve Akdeniz bölgesinden 5 milletvekili listede yer aldı.
Komisyonda yer alan 21 AK Parti’li vekil şu isimlerden oluştu:
Abdulhamit Gül – Gaziantep
Mustafa Şen – Trabzon
Kürşad Zorlu – Ankara
Hüseyin Yayman – Hatay
Cüneyt Yüksel – İstanbul
Sunay Karamık – Adana
Selami Altınok – Erzurum
Kemal Çelik – Antalya
Mehmet Sait Yaz – Diyarbakır
Mahmut Atilla Kaya – İzmir
Şengül Karslı – İstanbul
Mehmet Şahin – Kahramanmaraş
Ayşe Böhürler – Kayseri
Radiye Sezer Katırcıoğlu – Kocaeli
Tahir Akyürek – Konya
Ali Kıratlı – Mersin
Cevahir Asuman Yazmacı – Şanlıurfa
Gökhan Diktaş – Tekirdağ
Burhan Kayatürk – Van
Abdurrahman Babacan – Malatya
Ersan Aksu – Samsun
KOMİSYON NE YAPACAK?
Komisyonun önümüzdeki haftalarda çalışmalarına başlaması ve çeşitli bölgelerde saha incelemeleri, raporlamalar, akademik katkılar ve toplumun farklı kesimleriyle temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor. Nihai hedef ise kamuoyuyla paylaşılacak bir “Terörsüz Türkiye Yol Haritası” oluşturmak.
İYİ Parti’nin katılmama kararı aldığı komisyonda toplam 48 üye yer alacak.
CHP DE 10 ÜYENİN İSMİNİ AÇIKLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de; “Toplumsal barışın, adaletin ve demokrasinin tam mutabakatla tesis edilmesi beklentisiyle Meclis’te kurulacak komisyonda Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil etmek üzere, aşağıdaki milletvekillerini görevlendirmiştir.” açıklamasında bulundu.
İŞTE CHP’NİN BELİRLEDİĞİ ÜYELER
Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun.
İŞTE ŞU ANA KADAR BELİRLENEN İSİMLER
Komisyonda MHP’yi, Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut temsil edecek.
DEM Parti’yi ise Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek temsil edecek.
Demokratik Sol Parti’den (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal olacak.
Yeni Yol Partisi TBMM Grubundan yapılan açıklamaya görede, Grup Başkanı ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, komisyonda üye olarak yer alacak.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda TBMM’de kurulacak komisyonun üyesi olacak.