DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

TSO 11. Komite Meclis Üyesi Ergün Kılıç: “ Sadıkoğlu ve Ekibi Aldatıcı Reklam Yapıyor”

TSO 11. Komite Meclis Üyesi Ergün Kılıç: “ Sadıkoğlu ve Ekibi Aldatıcı Reklam Yapıyor”
26.09.2022
82
A+
A-

2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi, mevcut başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve ekibinin yaptığı paylaşımlara sert eleştiriler geldi. 


M. Akif Baştürk’ün listesinden 11. Komite adayı olan iş adamı Ergün Kılıç, Sadıkoğlu ve ekibi tarafından sosyal mecralarda yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ve üyeleri aldatıcı reklam çalışmaları yaptığını ileri sürdü. 


Mevcut Başkan Sadıkoğlu ve ekibinin son olarak paylaştığı, “Nereden Nereye, 5 Yıldızlı Oda’ reklamının aldatıcı bir reklam olduğunu belirten Kılıç,” Milletin gözünün içine baka baka aldatıcı reklam yapıyor, sayın Sadıkoğlu. TOBB geçtiğimiz dönemde Oda kategorilerini hizmetlere göre sınıflandırdı. Daha önce A-B-C olan kategorileri sırasıyla; C Kategorisinde hizmet veren Odayı 5 yıldız, B kategorisinde Hizmet veren dayı 6 Yıldız ve A kategorisinde Hizmet veren Odayı ise 7  Yıldızlı Oda yapma kararı almıştı. Buna göre 5 yıldızlı Oda en düşük kategoride hizmet veren Oda statüsündedir.‘ ifadesini kullandı. 


Seçim sürecinde Sadıkoğlu’nun bu tür aldatıcı ifadelerinin çok fazla olduğunu belirten Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
”Biz bu yanıltıcı-aldatıcı reklamları görünce utanıyoruz. Koskoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın üyelerini aldatmaya yönelik bu reklamları yapması vizyonunun da ne kadar sığ olduğunun en büyük göstergesidir. Sen en düşük kategoride hizmet vereceksin ve en düşük yıldız olan 5 Yıldızlı kategoride olacaksın ama Reklam afişlerine ‘5 Yıldızlı Oda’ deyip milleti kandıracaksın. Bu ahlaki bir durum değildir. Kaldı ki, 5 yıl içerisinde Oda’nın hizmet kalitesi daha da düşmüştür. Zaten TOBB’da belirli parametreler doğrultusunda Odaların hizmet kategorilerini belirlemiştir. TOBB Yönetim Kurulu üyesinin  başkanlığını yaptığı bir odanın en alt kategoride hizmet etmesi kadar utanç verici bir durum yoktur. “

“MAAŞLARI KALDIRDIK YALANI”

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun bir çok aldatıcı reklam afişinin altında imzası olduğunu belirten Kılıç, bu yalanlardan birinin de Meclis üyelerine verilen maaşların kaldırıldığı yönünde hazırlanan afişler olduğunu ileri sürdü. 


Kılıç şunları söyledi:

” Bakın Bu her Oda’da olur. Meclis üyeleri seçilir gelir ve her oturum başına sembolik bir ücret olan 1 TL mevzuatta vardır. Mesela Oğuzhan Sadıkoğlu yönetiminden önceki yönetimler Oturum başına Her Meclis üyesi için 1 TL belirlemişti. Yani bir Meclis Üyesi 4 yılda 48 oturuma giriyorsa, 48 TL alıyordu. Ancak Meclis üyeleri bu parayı da almıyordu zaten. Yine dönem başında alınan kararla bu para ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Genel Sekreterlik hesaplarına aktarılıyordu. Geçmişte bu Meclis’te görev almış tüm iş adamlarımızı töhmet altında bırakarak sanki, binlerce liralık bir maaş söz konusuymuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. O insanların hiç biri ne maaş almıştır ne de buna tevessül etmiştir. Ama hazırlanan afiş geçmişteki meclis üyelerini zan altında bırakmıştır. Sayın Sadıkoğlu, eski meclis üyelerinden özür dilemelidir. Ne geçmişteki Meclis üyeleri ne de bugün ki meclis üyeleri bir kuruş bile almazken, kendisi TOBB Yönetim kurulu üyesi olarak TOBB da aldığı harcırah atandığı komisyonda aldığı huzur hakkını ve 1 OSB de görev yaptığı dönemde aldığı huzur haklarının toplamını  kamuoyuna açıklasın?”

“BELEDİYE HİZMETLERİNİ ÜSTLENDİLER”

 Sadıkoğlu ve ekibinin aldatıcı reklamda sınır tanımadığını ileri süren Kılıç, “Sayın Başkan bununla da kalmadı, Belediyelerimizin yaptığı hizmetleri de kendisi yapmış gibi kamuoyuyla paylaştı. Yine Sosyal mecralarda yapılan paylaşımlarda, “ Yeşilyurt Evleri’nin Restorasyonundan tutun, Bir çok tarihi mekanlara yön tabelalarının yapımına kadar bir çok belediye hizmetlerinin kendileri tarafından yapıldığı ifade edilmektedir. Bu Belediyelerimize hakarettir. Yeşilyurt Evleri’nin restorasyonu veya tarihi dokulara yönelik yapılan iyileştirmeler tamamen belediyelerimiz tarafından yapılmıştır” şeklinde sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.