DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Türkşeker, Şekere % 37- % 67 Oranlarında Zam Yaptı

Türkşeker, Şekere  % 37- % 67 Oranlarında Zam Yaptı
25.06.2022
242
A+
A-

Türkşeker, şeker fiyatlarına 27.06.2022 Pazartesi tarihinden itibaren geçerli olmak üzere % 37-67 oranlarında zam yaptı. 

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Yeni Zamlarla İlgili Genelgeyi İçinde Malatya Şeker Fabrikasınında Bulunduğu 15 Şeker Fabrikasına Gönderdi.

Son zamanlarda fahiş zamlanan gıda ürünleri vatandaşın belini bükmüşken bir zam kararı da şeker için geldi. Türkşeker, şeker fiyatlarına % 37-67 oranlarında zam yaptı.

Artan enflasyonla beraber hayat pahalılığı gitgide artarken, çeşitli ürünlere gelen zam haberlerinin de ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Türkşeker, şeker fiyatlarına % 37-67 oranlarında zam yaptığını açıkladı. Kurum, 27 Haziran itibarıyla bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL’den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına % 67 zam yaparak 650 TL’ye çıkardı.

Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramlık şeker çuval fiyatını 500 TL’den 750 TL’ye yükselterek % 36.4 zam yaptı.

27 HAZİRAN’DAN İTİBAREN GEÇERLİ

İşte yeni zamlı fiyatlar:
Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibariyle (50 kilogram) şeker, Tarım Kredi marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.


Türkşeker’den yapılan açıklamada, “50 kilogramlık polipropilen torbada ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkış satış fiyatı, halkımızın market raflarından kristal şekere uygun fiyata erişimini teminen 27.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkşeker Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. ve Tarım Kredi Birlik A.Ş. için KDV hariç 13 TL/kg, diğer tüm müşterilerimiz için KDV hariç 15 TL/kg olarak yeniden belirlenmiştir” denildi.

Kaynak – www.karar.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.