Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Ulaşım yardımlarının detayları belli oldu: Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Ulaşım yardımlarının detayları belli oldu: Depremzedeler nasıl oy kullanacak?
07.05.2023
73
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgedeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı merak konusu olurken, şehrine geri dönmek isteyen depremzede vatandaşlara yapılacak ulaşım yardımlarının ayrıntıları belli oldu.

Türkiye’nin heyecanla beklediği Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine son bir hafta kaldı. Kritik seçimlerde depremzedelerin oy kullanması için yapılan çalışmalar kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) daha önce duyurduğu, 6 Şubat depreminden sonra şehrine geri dönmek isteyen depremzede vatandaşlara yapılacak olan ulaşım yardımlarının detayları belli oldu.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre; kendi araçlarıyla şehrine dönmek isteyen depremzede vatandaşlar, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan müracaat noktalarına giderek yol masraf belgesi alacak, gittikleri ildeki müracaat noktasına geldiklerini bildirerek yol masraflarını temin edebilecekler.


AFET BÖLGESİNDEN DÖNMEK İSTEYENLERE YOL MASRAF BELGESİ
Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen depremzede vatandaşlar da tekrar müracaat merkezlerine giderek yol masraf belgesi alabilecek, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına giderek yol masraflarını alabilecek.

Toplu taşıma araçlarını kullanacak depremzede vatandaşlar ise müracaat noktalarına başvurarak valilik ve kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile ulaşımlarını sağlayabilecek.

Ayrıca, kendisi bilet alanlar da yine müracaat noktalarına başvurarak bilet ücretlerini geri alabilecek.

https://www.karar.com/guncel-haberler/ulasim-yardimlarinin-detaylari-belli-oldu-depremzedeler-nasil-oy-1749541
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.