Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN KARABULUT’UN KALEMİNDEN

Büyük Birlik Hareketi Camiamıza;

 

Değerli vefakâr, fedakâr ve vefakâr kardeşlerim;

 

“Ülkücü Hareketin Özüne Deniyoruz” denilerek, (28 yıl önce kurularak) çeyrek asrı geride bırakmış olan Büyük Birlik Hareketi olarak/Alçakça bir suikast sonucu şehit edilen Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘şahsi manevisi ile’ Bir Mübarek ve Mukaddes Emanetin taşıyıcılığını hep birlikte sürdürmekteyiz.

 

..Ülke ve dünyanın geldiği şu hassas günlerde, Türk milletinin ve Tek Kale Olan Türkiyemizin içnde bulunduğu mevsimsel şartları malum-u ilandır.

 

Büyük Birlik Camiası;

28 yıl önce Söğütözü’nde deklare edilen ‘Millî Mutabakat” metninde yer alan çağrılara-ilkelere ve Ülkü dolu/heyecan dolu ilkeleriyle Aziz Türk milletinin Hareketimizin misyon ve vizyonuna teveccühünü hergün artırmaya devam ettirmektedir.

 

Tüm insanlığın olduğu gibi Ülkemizin de hassas bir cendereden geçtiği muhakkaktır. Büyük Birlik Hareketinin mensuplarının/Alperenlerin bu ‘cendereyi’; tam bir basiretle/Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun karakteristik vasıflarından ‘mülhem olarak’ geçmesi-geçirmesi bu ara dönemde daha takvalı-rikkat ve dikkatli -müsamahalı duruş sergilemesi elzemdir.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hazırladığı ve muhalefetin “sansür” olarak nitelendirerek tepki gösterdiği sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Kanunla; Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirleyecek. Temsilci belirlemeyen ağ sağlayıcılara kademeli olarak para cezası verilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren bu kanun teklifi kabul edildi.

 

Kabul edilen kanunla, ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a’ ‘sosyal ağ sağlayıcı’ şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor.

 

Kanunla, kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacıyla metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkan sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.

 

İdari para cezaları, muhatabın yurt dışında bulunması halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından doğrudan doğruya muhataba, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçlarıyla da bildirilebilecek.

 

Değerli kardeşlerim;

Tüm dünyayı parmaklarımızın ucuna getiren sosyal medya organları sayesinde haber, yazı, resim, fotoğraf paylaşabiliyoruz,eleştirilerimizi iletebiliyoruz . Böylece internette her şeye etkide bulunup kendimizden bir şeyler katabiliyoruz, duygu ve düşüncelerimizi ifade ederek sosyal medyayı kullanan diğer sosyal medya kullanıcılarıyla iletişime geçebiliyoruz. Kısacası her şeyi takip edip her şeyin içinde olma imkanı sağlıyor sosyal medya bizlere.

Sosyal medya günümüzde siyasilerin de kendilerini/fikir ve düşüncelerinin anlatması için popüler bir araç. Bir milyardan fazla insan bugün Facebook kullanıyor. İstatistikler, dünyada her 3 yetişkinin 2’sinin sosyal medya kullandığını gösteriyor.

Bahusus, Sosyal Medya kullanımının ve buna bağlı olarak ‘dünyayı önünüze getirdiği’, ‘uzakları yakın ettiği’ düşüncesini gözönünde bulundurarak Büyük Birlik Hareketi ‘nin tüm mensupları sosyal medyanın tüm platformlarında ‘serdedecekleri-yazacakları- na daha çok dikkat etmesi gereken husus olduğunu/ tüm kardeşlerimizin bir kez daha dikkatini çekmek isterim.

 

Bismillah diyerek kuşandığımız “Bir Mübarek dava Bir Mukaddes Emanet” ve Âleme Nizam Verme ülküsüyle çıktığımız bu kutlu diriliş yolunda; Türklük Şuuru İslâm Ahlak ve Fazileti ekseninde olduğumuz asla ve kat’a unutulmamalı; tahkir-taciz-edebe mugayir-adab-ı muaşerete aykırı iletilerinden/paylaşımlarında kesinlikle uzak durulmalıdır.

 

İnsani-İslâmi-Yerli ve Millî yaşantımızda sürdürdüğümüz gibi bu sanal alemde de bize yakışan üslup ve üsturupta olmalıyız..

 

Camiamızın her bir mensubu paylaşımlarına azami bir şekilde dikkat göstermeli, yarınlarda karşımıza çıkarılacak ‘nahoş’ söz ve beyanlarda bulunmamalıdır. Sosyal medya platformlarında var olan Sosyal Medya hesaplarımızda insanları incitecek/ fevri /ruh ve gönül dünyasını tahkir etmeyip bu platformlarda ‘kutsallarımıza’ ters söylemlerden kaçınmalı, birlik ve beraberlik şiarımız olmalıdır.

Değerli camiamızın sevgili mensupları;

 

Beş bin yıllık bir kültür dünyasına havi olan azîz Türk milletinin insanları olarak mazaret/bahane ne olursa olsun; zan, tecessüs, iftira, aşırı tenkit ve gıybetten kaçınmalı, başkalarının özel hayatını ihlal eden, ifşa ve taciz içeren paylaşımlarda bulunmamalı ve mahremiyetlere mutlaka riayet etmeliyiz.

 

Görevi Troll ve trojen olan çürük/mesnetsiz kişi veye kişilere itibar etmemeli, tartışmaya-yapılan aykırı söyleme: Hz Mevlana’nın dediği gibi; ‘Köz’e üfleme cancağızım..o’na verdiğin her nefes-her söz alevlendirir. Bırak aslına dönsün kül olsun’ demeliyiz.

 

“Herkes kendine yakışanı yapar” sözü, kulağımızda küpe olmalı insana ‘Allahın emanetidir’ diye değer vermeye devam etmeliyiz. İnsanlar fikrini söylemekte serbestir. Özgürdür ve mahremiyet alanları vardır..Lakin tahkir-taciz-şiddet gibi hukuksuzluk yapanlar/insani özellikleri ters yüz etmeye çalışanlar ihlal edenler Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkasında bıraktığı Kurumsal Yapısı olan Büyük Birlik Partisi’ne ve mübarek davamıza zarar verdikleri aşikardır. Verdiği zararın kolektif bir zarar olduğunu bilmesi gerekir.

 

Her siyasi hareketlerde olduğu gibi bizimde kendi bünyemizde olan nüans farklılıklarını uluorta yerde konuşmamaya itina göstermeliyiz.

Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun bize bıraktığı Kurumsal Yapısı Olan Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları’nın çok işi olduğunu, zamanın dar/vaktin yetmediği hizmetlerimizin olduğunun bilincinde olmalıyız.

 

Türk milleti ve insanlık âlemi bizi bekliyor/Rol Model insanlar arıyor

Suhuletle/azm-i gayretle yolumuzu yürümeye devam edeceğiz.

Selat-u Selam Muhammed (A.S)’a, Cenab-ı Allah’ın rahmeti-bereketi ve mağfireti de üzerimize olsun.

 

Ünsal Karabulut

Medya Tanıtım ve Sosyal İlişkilerden Sorumlu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.