Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Vali Cengiz Ünsal,  Geleneklerin Yaşatılması Gelecek Nesillere Aktarılması Açısından Çok Önemli

Vali Cengiz Ünsal,  Geleneklerin Yaşatılması Gelecek Nesillere Aktarılması Açısından Çok Önemli
20.08.2023
66
A+
A-

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Boğa Güreşleri Geleneğinin Yaşatılmaya Devam Edilmesinin Çok Kıymetli.. Geleneklerin Yaşatılması Gelecek Nesillere Aktarılması Açısından Çok Önemli Dedi.

Artvin Valisi Cengiz ÜNSAL, Artvin’in 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda düzenlenen boğa güreşlerini seyretti.

‘Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası’ adı altında düzenlen etkinliğe farklı illerden toplam 64 boğa katıldı.

Çamlıça 10,09,2022

Artvin’in köklü geleneklerinden olan güreşlerin finalinde ‘Süper Baş’ kategorisinde Bahadır ÇELİKOĞLU’na ait ‘Sarı Fırtına’ adlı boğa birinci olaraka ‘ Valilik Kupası’nı almaya hak kazandı.

1. ve 2. olan boğaları sahiplerine ödüllerini veren Artvin Valisi Cengiz ÜNSAL, burada yaptığı konuşmada, Artvin’le özdeşleşen ve geçmişi uzun yıllara dayanan boğa güreşleri geleneğinin yaşatılmaya devam edilmesinin çok kıymetli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ben ilk defa canlı olarak boğa güreşlerini izleme fırsatı buldum. Festivali çocuklarımızın ve gençlerimizin izlemesi çok dikkatimi çekti. Boğaların güreşerek barıştığı bu geleneğin ruhunda dostluk var kardeşlik var. Bu tarz etkinlikler birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ciddi katkılar sunuyor. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir güçlük yoktur. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bende birkaç gün önce güzel Artvin’imizde göreve başladım. Hem bizlere hem de Artvinlilere hayırlı olsun. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu şampiyonaya katılan tüm boğa sahiplerini ve dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Festivale sponsor olan kardeşlerimizi de kutluyorum. Ayrıca güreşlerin sunucusu Şakir KARA’yı da tebrik ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.