DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

VALİ KABAN, 15 TEMMUZ ANI DEFTERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

VALİ KABAN, 15 TEMMUZ ANI DEFTERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
14.07.2018
199
A+
A-

VALİ KABAN, 15 TEMMUZ ANI DEFTERİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Malatya Valisi Ali Kaban, halkın darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini yazmaları için konulan 15 Temmuz Anı Defterinin açılışını Soykan Parkında düzenlenen törenle yaptı.
Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Anı Defteri imza törenine Vali Ali Kaban, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Kurum Müdürleri, Şehit Aileleri ve Gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit ve Gazi Aileleriyle birlikte 15 Temmuz Anı Defterini imzalayan Vali Kaban, konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile Külliyeye gitmek üzere yola çıkacak şehit ve gazi yakınlarını uğurladı. Soykan Parkında gerçekleştirilen törende Vali Kaban, Protokol, Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir hatıra fotoğrafı çekildi.
Vali Ali Kaban Anı Defterine yazdığı hatırada şu sözlere yer verdi;
         “Aziz Türk Milleti’nin hafızasında kara bir leke olarak yer edinen 15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetlerimize sirayet etmiş bulunan bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milli İrademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin geleceğini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir.
         Bu teşebbüs dâhilinde Milli Egemenliğimizi simgeleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere çeşitli kamu hizmet binaları uçak ve helikopterlerle bombalanmış, işgale yeltenilmiş, bu menfur girişime karşı çıkmak amacıyla meydanlara yürüyen Aziz Vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ateş açılmıştır.
         Kahraman Ordumuzun şerefli üniforması ile kendilerini kamufle eden hainlerin karanlık teşebbüslerinin gerçekleşmeye başladığı ilk andan itibaren sistematik bir şekilde sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizin mücadelesi ve elbette Necip Milletimizin yekvücut mukavemeti neticesinde kalkışma bastırılmış ve hıyanet çetesi amacına ulaşamamıştır.
         Milli İradeye yönelik bu menfur girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden, “Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet” sevdalısı Yüce Türk Milleti’nin onurlu duruşu karşısında hezimete uğramış, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan Milletimiz bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.
         Zerrece şüphemiz yoktur ki Türk Milleti bu hain teşebbüsü planlayanları ve figüranlarını asla affetmeyecek, her zamanki sadakat, samimiyet ve cesaretiyle milli mukaddesatına daha da sıkı sarılacaktır.
         Bu duygu ve düşünceler içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekasına ve Kahraman Milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek iç ve dış bütün şer odaklarının hayal ve düşlerinin mutlaka yıkılacağına olan inancımla Cenab-ı Allah’tan bütün Şehitlerimize rahmet, Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil, Gazilerimize afiyet, Aziz Türk Milleti’ne sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.