DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Veli Ağbaba,  “10 Ekim Ankara Gar Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. 

<strong>Veli Ağbaba,  “10 Ekim Ankara Gar Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. </strong><br>
11.10.2022
75
A+
A-

AĞBABA; “103 BARIŞ GÜVERCİNİMİZ İÇİN ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ağbaba; “10 Ekim Ankara Gar Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen yüreklerimiz de halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını yaşıyoruz” dedi.

Veli Ağbaba,  “10 Ekim Ankara Gar Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ekim Katliamı’nın 7. Yılında katliamın olduğu Ankara Garı’nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı, hayatını kaybeden Malatya Gençlik Kolları üyelerinin aileleri ile birlikte patlama alanına karanfil bıraktı.

Ağbaba burada yaptığı değerlendirmede; “10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ında IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu ülke tarihimizin en büyük katliamını yaşadık. Ülkenin dört bir yanında adalet,özgürlük ve demokrasi taleplerini duyurmak için Ankara’ya gelen 103 insanımız gözü dönmüş IŞID terör örgütü tarafından hunharca katledilirken ve yüzlerce insanımız yaralanmış veya sakat kalmıştı. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen yüreklerimiz de halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını hissederken, kaybettiklerimize dair yaşadığımız özlem ve hasret asla ve asla dinmemiştir.” Dedi.


Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamı olan 10 Ekim Ankara Gar saldırısının aynı zamanda CHP tarihinin de en büyük toplu katliamı olduğunu kaydeden Ağbaba, “Katliamda Malatya‘dan 12 barış güvercinlerimizi yitirdik. Malatya gençlik kolları yönetiminin neredeyse tamamı ya hayatını kaybetti veya yaralandı. Kolumuz kanadımız kırıldı” dedi. 2,5 yıl devam eden ve sonuçlandığında hayal kırıklığı yaratan katliam davasının her duruşmasında adalet taleplerinin haykırıldığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye tarihinin en kanlı katliamında sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet gelmez. Biz katliamın tüm sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD’in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın öldüğü bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması kabul edilemez.103 barış güvercinimiz için adalet aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.