DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Veli Ağbaba; Bir AKP Vekili Şeker Tüccarı Diğeri Markete Eleman Atıyor

Veli Ağbaba; Bir AKP Vekili Şeker Tüccarı Diğeri Markete Eleman Atıyor
23.03.2022
64
A+
A-

VEKİLİN BİRİ ŞEKERİ SATIYOR, DİĞERİ MAĞAZAYA PERSONEL YERLEŞTİRİYOR

AĞBABA; “ŞEKER MARKETİ DE KENDİLERİ İÇİN AÇMIŞLAR”

Kısa süre önce açılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazası’nın sorumluluğunun  AKP Akçadağ  Gençlik Kolları başkanına verildiği iddia ediliyor.Ağbaba, “Amaç halka şeker satmak değil, gençlik kolları başkanına iş ayarlamakmış” dedi.

 ÖZNUR HANIM’IN MARKET SEVDASI BAŞKAYMIŞ

Malatya Şeker Fabrikası arka giriş kapısında kısa süre önce açılışı yapılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazası’nın sorumluluğunun AKP Akçadağ Gençlik Kolları Başkanına verildiği, başkanın açılıştan itibaren satış mağazasında çalıştığı iddia ediliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ellerini attıkları her yerde bir çıkar, rant var. Şeker satış mağazasını bile kendilerine istihdam alanı yaratmak için açmışlar.Halka ‘ucuz şeker satma’ söylemiyle reklam yapılarak açılan satış mağazası Öznur Hanım’ın işe yerleştirme aracı olmuş. Binlerce genç işsizlikten kıvranırken,hastane temizliği için bile binlerce genç İŞKUR’a başvuru yaparken, AKP Gençlik Kolları Başkanının AKP referansı ile işe yerleştirilmesi  halk için değil kendileri için iktidarda kalmak istediklerinin bir kez daha kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

ŞEKERE ‘BATAN GEMİNİN MALI’ MUAMELESİ YAPILIYOR

Türkşeker 50 kiloluk şekerin çuvalını 270 liraya satarken şeker adeta karaborsaya düştü. 50 kiloluk şeker çuvalının fiyatı bazı bölgelerde 600-700 liraya kadar çıktı. Üreticiler, şeker tedarikinde yaşadıkları sorun sebebiyle üretim yapamıyor. Fiyatın düşük kalmasından dolayı Türkşeker’e yoğun bir talep bulunurken, Türkşeker sadece anlaşmalı marketlere şeker satışı yapıyor, piyasaya şeker vermiyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker Fabrikalarına ‘batan geminin malı’ muamelesi yapılıyor.Bir süre sonra ‘fabrikalar zarar ediyor’ denilerek, kalan fabrikaların da özelleştirmesi gündeme getirilecek.Malatya’da onlarca aynı nitelikte iş yapan toptancı varken, TÜRKŞEKER Tarım AŞ’nin AKP Milletvekilinin şirketine dağıtım işi vermesi bile başlı başına skandaldır. Bu konunun çok normalmiş gibi anlatılması ise bu işin bilerek ve istenerek yapıldığının kanıtıdır.AKP vekillerinden biri şeker satıyor, diğeri fabrika satış mağazasını kendi işyeri gibi kullanıyor.Esnaf, imalatçı, toptancı şeker bulamazken, halk daha pahalıya şeker alırken  bu işin sorumluluğu şeker dağıtımı yapan vekil ile  fabrikayı çiftlik gibi gören AKP’li siyasilerindir”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.