Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya 2025 LGS’de 500 Tam Puanda  İlk 20 İl Arasında Yer Aldı 

Malatya 2025 LGS’de 500 Tam Puanda  İlk 20 İl Arasında Yer Aldı 
16.07.2025
10
A+
A-

Malatya 2025 LGS’de Tam Puanda  İlk 20 İl Arasında Yer Aldı 

 15 Haziran’da yapılan  ve  11 Temmuz’da açıklanan LGS Liselere Geçiş Sınavlarında 500 Tam Puan Alan İller Belli Oldu. Türkiye Geneli 66 İlde 719 Öğrenci 500 Tam Puan Aldı.

2025 LGS Şampiyon İller Arasında Malatya 8 Birincilik Çıkartarak Türkiye’de 20 İl Arasında Yer Aldı. 

 Malatya’nın Komşusu Olan İllerde  Diyarbakır ve Kahramanmaraş’tan 10, Sivas’tan 5 , Elazığ’dan 3 ve Adıyaman’dan 2 Öğrenci 500 Tam Puan Aldı.

DEPREM BÖLGESİNDE  6 İLE 6.770 EK KONTENJAN VERİLECEK

6 Şubat Depremleri nedeniyle olağanüstü hal kapsamındaki Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler için de 6.770 ek kontenjan verilecek. 


İŞTE TÜRKİYE  GENELİ 500 TAM PUAN  ÇIKARTAN İLLER

İstanbul’dan 163, Ankara’dan 56, İzmir’den 49, Antalya’dan 36, Konya’dan 29, Adana’dan 26, Gaziantep’ten 23, Bursa’dan 20, Kocaeli’den 19, Kayseri’den 18, Mersin’den 17, Samsun’dan 15, Balıkesir’den 14, Trabzon’dan 11, Diyarbakır, Eskişehir ile Kahramanmaraş’tan 10’ar, Afyonkarahisar’dan 9, Aydın, Tekirdağ, Malatya, Manisa, Erzurum ile Denizli’den 8’er, Kırşehir ile Sakarya’dan 7’şer, Isparta, Amasya ile Çanakkale’den 6’şar, Tokat, Sivas, Aksaray, Hatay, Mardin ile Kütahya’dan 5’er, Şanlıurfa, Osmaniye, Muğla, Uşak, Çorum ile Edirne’den 4’er, Zonguldak, Elazığ, Giresun, Kırıkkale, Van, Niğde, Nevşehir, Kastamonu ile Batman’dan 3’er, Muş, Adıyaman, Yalova, Karabük, Karaman, Bolu ile Erzincan’dan 2’şer, Yozgat, Düzce, Bartın, Burdur, Gümüşhane, Bitlis, Ordu, Bingöl ile Rize’den ise birer öğrenci sınavda 500 tam puan aldı.

Sınava, 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142’si katıldı. Sınava katılım oranı ise yüzde 95,27 olarak gerçekleşti. Bu sınavın sonuçlarına göre, tüm soruları doğru yanıtlayan 719 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. Edinilen bilgiye göre, merkezi sınavın birincileri 66 ildeki öğrencilerden oluştu.

İLLERE GÖRE SAYILAR
Merkezi sınavda 544 okuldan birinci çıkaran iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekti. Bu kapsamda İstanbul’dan 163, Ankara’dan 56, İzmir’den ise 49 öğrenci sınavda 500 tam puan aldı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 4 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

LGS tercih dönemi, 24 Temmuz saat 17.00’ye kadar devam edecek. Sınavın yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar ise 4 Ağustos’ta “meb.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.