Malatya’da 6 Şubat Perşembe Günü Okullar Tatil, Kamu Personeli İdari İzinli Olacak
Malatya’da 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin 2. yılı dolayısıyla eğitim öğretime bir gün ara verilecek. Okullar, o gün yapılacak anma programları ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle kapalı olacak.
Malatya’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 2. yıldönümünde, resmi ve özel okullar 6 Şubat 2025 tarihinde eğitim öğretime ara verecek. Bu tarihte yapılacak anma programları ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle, tüm kademelerdeki okullarda eğitim yapılmayacak.
Konuyla İlgili Malatya Valiliği Tarafından Yapılan Açıklama Şöyle:
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinin 2. yıl dönümünde ilimizde düzenlenecek anma programı ve depremde yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımız tarafından yapılacak mezarlık ziyaretleri nedeniyle; kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personelimiz, kamu hizmetlerini aksatmayacak, tüm tedbirler alınacak şekilde, 6 Şubat 2025 tarihinde bir gün idari izinli sayılacak.” ifadeleri kullanıldı.
Kent genelinde trafik yoğunluğu yaşanabileceğinin ifade edildiği açıklamada, ayrıca öğrenci taşımasında kullanılan servis araçlarının da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturabileceği değerlendirilerek, il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda eğitim-öğretime 6 Şubat’ta 1 gün süreyle ara verileceği kaydedildi.